Vill du publicera ditt verk?


Du som författare är vår största tillgång men också vår arbetskamrat. Vi arbetar länge och tätt tillsammans med dig och hjälper dig på vägen till ett färdigt koncept. 

Därför är det viktigt att det känns rätt och att vi trivs tillsammans! Då kan vi både ha kul under tiden och också uppnå bästa möjliga resultat med just din bok.

Avelibooks är ett förlag där vi bedömer och antar de manus vi anser håller för utgivning. Långt ifrån alla manus vi får bli antagna. 

Om vi inte kan anta ditt manus har vi några platser varje år till publikationssupport utgivning.

 

Publikationssupport:

Vi har några platser varje år till publikationssupport utgivning. Nästa publikationssupportplats finns tillgänglig april 2022.

Här kan vi erbjuda hjälp med utgivning och enskilda tjänster. Det är ett bra alternativ då du har ett förlag i ryggen. Vi distribuerar och hjälper dig ut på marknaden? Via publikationssupport kan du ansöka om att vi sköter det åt dig.

Du är alltså utgiven av ett förlag och vi sköter distribution och bakgrundsarbetet åt dig. Vi kan också ge ut din bok som e-bok och ljudbok. Är du intresserad kan vi titta närmare på detta. Vi ger inte ut böcker i kartonnage utan enbart med hårdpärm.

Vi erbjuder sättning och tryckning. Du får också hjälp med ISBN nummer, vi registrerar din bok så bokhandeln hittar den, biblioteken, distributionskanalerna med mera. Vi håller dig i handen hela vägen.

Manus som ges ut på Avelibooks förlag skall vara korrekturlästa av professionell korrekturläsare. Böckerna bör också arbetas igenom tillsammans med en redaktör. Vi samarbetar med professionella redaktörer och korrekturläsare.

Är du intresserad kan vi skicka offert på detta.

 

 Support men vill trycka själv:

Du kan även boka våra tjänster enbart och ge ut själv:

Korrekturläsning

Redaktörsarbete

Sättning av manus

Bokomslag

Inläsning av ljudbok

Ljudeffekter och intro

 

Är du intresserad kan du skriva till var och en av oss.

  

Att tänka på innan du skickar in ditt manus.
1. Avelibooks läser enbart hela manus, ej synopsis eller utdrag.
2. Vi tar endast emot originalmanus skrivna på svenska.
3. Skicka endast via mail ej i pappersformat. Maila i Word-dokument eller PDF (Times New Roman, storlek 12, radavstånd 1,5).
4. När du mailar ett manus vill vi att du döper filen med manustiteln och ditt namn enligt följande exempel:(solnedgången av sara andersson)
5. Bifoga namn och adress, en presentation av ditt manus, exempelvis genre samt en kortfattad summering av de stora händelsepunkterna i berättelsen. Berätta gärna om du blivit utgiven tidigare och om texten genomgått någon form av redaktionellt arbete.

Maila ditt manus till: avelibooks@gmail.com
Varmt Välkommen!
" Vägen mellan idé och färdig bok är lång – det krävs mycket av en författare som vill nå ut till en läsekrets."