Lise-Lotte Nyström

Lise-Lotte har gett ut fyra tidigare böcker och i det här förlaget Aila och Ada böckerna. Lise-Lotte lever med sin man på landet en bit utanför Borås. Hon är biodlare samt har både hund och katt.  Barnbarnen är Lise-Lottes största inspiration till böckerna. Lise-Lotte är vegan och tänker ekologiskt och miljömedvetet vilket märks i böckerna. 
"Det var när farmor kom och stannade över som mitt sovrum förvandlades till ett slott innehållande kidnappade prinsessor, troll och rövare samt söta prinsar till hjältar. Farmor älskade att läsa allt ifrån HC Anderson till Astrid Lindgrens sagor. På ett mycket speciellt vis levde jag mellan magins värld och den vanliga vardagen. Det underbara var att farmor lät mig och magin mötas. Det jag vårdar och minns mest hos farmor var dessa magiska stunder."  

LiseLotte Nyström

Här befinner jag mig på ett av Englands vackraste naturreservat i Totnes.Jag besöker min kollega och vän illustratören Sophie. Hennes konstärlighet fångas av naturen runt henne. En natur du inte kan hitta här i Sverige längre. Stora vackra träd upp till 2000 år gamla. Vi vandrade även bland konstgallerier och fikade i Totnes egen New Age by. En plats att längta till.