Aila och Ada

 Aila och Ada - Den magiska kitteln - Del ett av tre

En spännande fantasyberättelse 

 


En spännande och rolig berättelse om två flickor som finner varandra i den lilla byn Skepshult. Magiska saker sker runt omkring dem och de hamnar i ett äventyr bortom vardagen. 

Ada flyttar från storstaden till den lilla orten Skeppshult efter att ha förlorat sin mamma. Snart inleder hon en vänskap med flickan Aila som har hemliga förmågor. I Skeppshult sker det märkliga saker, skatorna beter sig konstigt och ett år tidigare försvann en pojke mystiskt under en skolresa.  Av en slump upptäcker Aila och Ada en portal till en magisk värld som befolkas av djuren från skogen, troll, vättar, magiker och Moder Jord. Magins värld har blivit överbefolkad, djuren har flytt dit på grund av bonden Rutgers nedhuggning av skogen, och Moder Jord vill hjälpa människorna att återställa naturen. Flickorna inser att den försvunna pojken Dan har hamnat i den magiska världen, och de bestämmer sig för att försöka rädda honom.

Tillsammans har Lise-lotte och Sophie skapat bokserien Aila och Ada om miljö tänk varvat med fiktion. Vi vill motverka mobbing och förtryck av oliktänkande. Speglingar i karaktärerna och budskapen genom böckerna är skapade med humor och glädje. Ailas mamma är miljöaktivist och Ada bor hos sina pappor Knut och Knut. Vissa av karaktärerna finns självklart på riktigt i en mindre tillspetsad version. Vi skriver om skogen och djurens rättigheter varvat med magi, bus och glädje. Detta är vårt bidrag till miljön och hur vi kan tänka för att skapa en bättre värld. I en bokserie av tre kommer Aila och Ada skildra Skogsbruket, djurens egenvärde och havets betydelser.  Bokserien utspelar sig i den lilla orten Skeppshult som numera är Illustratören Sophies hemvist. 

"Jag har alltid dragits till naturen och älskar skogen. Skogen talar till mig precis som djuren talar till mig. Jag är född som magisk och har magin i mig. Den som känner mig vet..." Liselotte


Uppläsare: Regina Odenhjälm

Det har varit en rolig läsning att få karaktärisera rollerna med min röst. Boken erbjuder både skratt och spänning. Mycket bra bok.
  - Lyssna på den!


Författare: Liselotte Nyström       

Näs Björkelid 3, 504 94 Borås 

Kontakta mig för ett personligt möte:

Mobil: 0793003777  Film på illustrationerna i boken;  https://www.youtube.com/watch?v=aGjHeD1NQqM

Ljudbok;  https://www.adlibris.com/se/e-bok/aila-och-ada---den-magiska-kitteln-9789151995991