Med Basen i mitt hjärta - Magnus Rosén

Från det att Magnus var barn har han älskat musik. Han växte upp med sin mor i Göteborg och präglades mycket av hennes värderingar. Från en fin barndom och fina somrar med mor och farföräldrar skapades en inre trygghet där frågeställningarna över livet fick ta en stor plats. Att gå sin egen krokiga väg var därför inte svårt. Stödet fanns i familjen. Han valde att lära sig spela bas något han aldrig har ångrat. Basen har tagit med Magnus på åtskilliga jordenrunt resor och upplevelser utöver det vanliga. Han har bott i USA och prövat sina vingar - men det var först när han kom hem som karriären tog fart. När han fick frågan om han ville spela med Hammerfall och åka med på turné blev svaret ett självklart ja. Han gillade deras musikstil. Hammerfall slog igenom stort och under de tio år som Magnus var med. Här upplevde han många både spännande och fruktansvärda händelser. Allt ifrån utslängda TV apparater till att de spelat i La Paz, Bolivia på 4200 meters höjd. Risken att svimma var hög så de erbjöds syrgas när de rockade loss. Alla timmar de rest och alla människor de mött finns där som spår i sanden. Magnus glömmer aldrig när deras manager Lelle skulle ut för att inkassera en skuld till bandet. Det sista han såg av Lelle var när han stod längst bak i publiken och log. Den förra klubbägaren hade lovat att betala Lelle för tidigare spelning och han avviker från spelningen för att inkassera skulden. Lelle återfanns aldrig mer – men man har hittat hans slips och portfölj innehållande 74,000 kr vilket var mycket pengar på den tiden. Mordet på Lelle skakade om bandet rejält.

Det var först i samband med att Magnus arrangerat en solobas karriär tillsammans med Göteborgsoperan som han slutade i Hammerfall. Efter det har han spelat för prinsessan Viktoria, hängt i lyftkranar på Eriksberg, invigt en bluesfestival i Himalaya, haft välgörenhetskonserter och mycket mera.

Genre: Biografi

Sidor: 167

Bunden bok med bilder i färg från Magnus liv som musiker.


Magnus Rosén

Född 10 Juni 1963

Stinneröd 230

Romelanda

Email: Magnusrosenswe@hotmail.com

 

Aila och Ada

 Aila och Ada - Den magiska kitteln - Del ett av tre

En spännande fantasyberättelse 

 


En spännande och rolig berättelse om två flickor som finner varandra i den lilla byn Skepshult. Magiska saker sker runt omkring dem och de hamnar i ett äventyr bortom vardagen. 

Ada flyttar från storstaden till den lilla orten Skeppshult efter att ha förlorat sin mamma. Snart inleder hon en vänskap med flickan Aila som har hemliga förmågor. I Skeppshult sker det märkliga saker, skatorna beter sig konstigt och ett år tidigare försvann en pojke mystiskt under en skolresa.  Av en slump upptäcker Aila och Ada en portal till en magisk värld som befolkas av djuren från skogen, troll, vättar, magiker och Moder Jord. Magins värld har blivit överbefolkad, djuren har flytt dit på grund av bonden Rutgers nedhuggning av skogen, och Moder Jord vill hjälpa människorna att återställa naturen. Flickorna inser att den försvunna pojken Dan har hamnat i den magiska världen, och de bestämmer sig för att försöka rädda honom.

Tillsammans har Lise-lotte och Sophie skapat bokserien Aila och Ada om miljö tänk varvat med fiktion. Vi vill motverka mobbing och förtryck av oliktänkande. Speglingar i karaktärerna och budskapen genom böckerna är skapade med humor och glädje. Ailas mamma är miljöaktivist och Ada bor hos sina pappor Knut och Knut. Vissa av karaktärerna finns självklart på riktigt i en mindre tillspetsad version. Vi skriver om skogen och djurens rättigheter varvat med magi, bus och glädje. Detta är vårt bidrag till miljön och hur vi kan tänka för att skapa en bättre värld. I en bokserie av tre kommer Aila och Ada skildra Skogsbruket, djurens egenvärde och havets betydelser.  Bokserien utspelar sig i den lilla orten Skeppshult som numera är Illustratören Sophies hemvist. 

"Jag har alltid dragits till naturen och älskar skogen. Skogen talar till mig precis som djuren talar till mig. Jag är född som magisk och har magin i mig. Den som känner mig vet..." Liselotte


Uppläsare: Regina Odenhjälm

Det har varit en rolig läsning att få karaktärisera rollerna med min röst. Boken erbjuder både skratt och spänning. Mycket bra bok.
  - Lyssna på den!


Författare: Liselotte        

Näs Björkelid 3, 504 94 Borås 

 Film på illustrationerna i boken;  https://www.youtube.com/watch?v=aGjHeD1NQqM

Ljudbok;  https://www.adlibris.com/se/e-bok/aila-och-ada---den-magiska-kitteln-9789151995991